Telekom: výrazné rozšírenie pokrytia HSPA+

Telekom v posledných týždňoch výrazne rozšíril svoju mobilnú dátovú sieť s prenosovou rýchlosťou do 21 alebo 42 Mbps. Rýchly internet si tak môžu užívať zákazníci 164 nových miest a obcí.

Čitateľ SotiQ nás informoval o rozsiahlom rozšírení pokrytia HSPA+ sieťou v rôznych kútoch Slovenska. Informáciu nám operátor potvrdil a poskytol aj kompletný zoznam nových miest.

Technológia HSPA+ s prenosovou rýchlosťou až 21 Mbps bola inštalovaná do nasledujúcich miest a obcí:

Rudina (KM); Nedožery – Brezany, Lazany (PD); Kráľovský Chlmec (TV); Most pri Bratislave (SC); Čierne (CA); Šaštín – Stráže, Stráže nad Myjavou (SE); Veľké Rovné (BY); Kamenec pod Vtáčnikom (PD); Nová Bystrica, Stará Bystrica, Klubina (CA); Dolné Hámre (ZC); Lúčky, Kalamery, Liptovská Teplá, Ivachnová, Bešeňová (RK); Komjatná, Žaškov (DK); Malženice, Jaslovské Bohunice – atómová elektráreň, Majcichov (TT); Vikartovce (PP); Slovinky (SN); Kamenica, Lúčka, Potoky, Kyjov (SB); Slivník, Kuzmice (TV); Horné Orešany, Dolné Orešany (TT); Chmiňany, Chminianska Nová Ves, Chminianske Jakubovany, Krížovany (PO); Orkucany, Ražňany (SB); Spišské Podhrdadie, Studenec, Ordzovany, Bijacovce, Pongrácovce (LE); Obyce, Machulince (ZM); Maňa (NZ); Tekovské Nemce, Čaradice (ZM); Šúrovce (TT); Pukanec, Bohunice, Jabloňovce, Pečenice, Bátovce (LV); Dolná Súča, Horná Súča (TN); Lysá pod Makytou, Mestečko, Záriečie, Lúky, Zbora, Vydrná (PU).

Technológia HSPA+ s prenosovou rýchlosťou až 42 Mbps bola inštalovaná v nasledujúcich mestách a obciach:

Bánovce nad Bebravou (BN); Čadca, Svrčinovec, Škradné, Zborov nad Bystricou, Kalinov (CA); Vyšný Kubín (DK); Veľký Meder, Ižop (DS); Sereď, Veľké Úľany (GA); Gelnica, Prakovce, Helcmanovce (GL); Leopoldov, Červeník, Madunice, Drahovce (HC); Humenné (HE); Nová Dubnica, Dubnica nad Váhom, Ilava, Košeca (IL); Košice, Šebastovce, Ťahanovce (KE); Valaliky, Medzev, Moldava nad Bodvou (KS); Kolárovo, Dedina Mládeže, Čergov, Nová Stráž, Komárno (KN); Levoča (LE); Pavčina Lehota (LM); Želiezovce (LV); Medzilaborce, Vydraň, Borov, Habura (ML); Brezová pod Bradlom, Myjava, Brestovec, Sviniarky (MY); Stará Turá, Dubník, Hrnčiarové (NM); Vráble, Horný Oháj, Dyčka, Lužianky (NR); Lipová, Šurany, Kaparáš, Ondrochov, Štúrovo, Nána, Kamenica nad Hronom (NZ); Partizánske, Malé Uherce, Pažiť (PE); Vrbové, Krakovany (PN); Veľký Šariš, Malý Šariš (PO); Sabinov, Ostrovany, Šarišské Michaľany, Lipany, Rožkovany, Dačov (SB); Poprad, Svit, Batizovce (PP); Senica (SE); Holíč, Skalica, Trnovec, Prietržka, Kátov (SI); Krompachy (SN); Trenčín, Zamarovce (TN); Továrniky, Kuzmice, Jacovce (TO); Smolenice, Smolenická Nová Ves, Biňovce (TT); Rajec, Kamenná Poruba, Kľače, Konská, Rajecké Teplice, Stránske, Poluvsie, Kunerad (ZA); Zvolen (ZV).

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

huje® 22.05.2013 - 16:45

rozšírenie je pekné. opäť je tu však ale ... stačí už len doplniť informáciu (to mohol urobiť aj čitateľ Sotiq) o tom, kto a pri akých programoch môže tie teoretické maximálne rýchlosti využívať. http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/ pre Internet v mobile http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/internet-v-mobile/internet-v-mobile-aktualne-akcie http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/internet-v-mobile/internet-v-mobile-cennik P.S.: Pre internet v mobile - ak to sieť alebo vaše zariadenie dovolí posvištíte teoretickou maximálkou (napr. 42 Mbit/s) aj pri balíku s objemom 100 MB. To sa hodí :-) P.S.2: Pozor na spoplatňovanie dát nad rámec mesačných balíkov (100 MB a 500 MB). Alebo aj "Zažime to spolu" :-) P.S.3: No a už klasika s "Neobmedzeným internetom" v mobile , pri ktorom je kúzelné e) znamenajúce toto: e ) Po prenesení 2 000 MB dát v mobilnej sieti Telekomu v rámci jedného zúčtovacieho obdobia, bude rýchlosť dátových prenosov (sťahovania aj odosielania dát) v mobilnej sieti Telekomu do konca príslušného zúčtovacieho obdobia znížená na 64 kb/s.

SotiQ22.05.2013 - 17:12 Trvalý odkaz

Prečo by som mal dopĺňať informácie o využiteľnosti teoretických rýchlostí pri jednotlivých programoch keď je to uvedené na stránke Telekomu? Kto to potrebuje zistiť, nájde to predsa tam :)

huje®22.05.2013 - 17:16 Trvalý odkaz

No divil by si sa, koľko ľudí nedokáže nájsť napr. ani to e). A to možno len preto, lebo ten program nazývate Neobmedzeným internetom v mobile.

preto je potrebné o detailoch čo najviac hovoriť verejne.

Osveta je potrebná. Vždy a všade.

SotiQ22.05.2013 - 17:42 Trvalý odkaz

Ja tu nie som od osvety! Osvetu by mali robiť samotní operátori a sami zverejňovať rýchlosti programov. Na stránke operátora (konkrétne Telekomu) a aj v cenníkoch jednotlivých programov sú detaily poskytovania mobilného internetu a dátových balíčkov.
A neobmedzeným internetom je nazvaný podľa mňa dobre, nakoľko je dátovo neobmedzený iba s podmienkou typu: e ) Po prenesení 2 000 MB dát v mobilnej sieti Telekomu v rámci jedného zúčtovacieho obdobia, bude rýchlosť dátových prenosov (sťahovania aj odosielania dát) v mobilnej sieti Telekomu do konca príslušného zúčtovacieho obdobia znížená na 64 kb/s.

huje®22.05.2013 - 17:59 Trvalý odkaz

Kto chce detaily nájsť, ten ich pravdepodobne aj nájde. Dnes ľudia nečítajú, možno to považujú za stratu času, možno sa im nechce a možno sa nevedia orientovať v spleti rôznych dodatkov, malých písmen a tak :-)

Čo sa týka Neobmedzeného internetu, ktorý je podľa Teba nazvaný správne, pretože je dátovo neobmedzený - tu už môžeme dlho predlho polemizovať - ale ešte by som dokázal prižmúriť jedno očko v prípade, ak by ten názov bol Dátovo neobmedzený internet v mobile (aj keď to tiež nie je tak celkom pravda, pretože ak obmedzíš po prenesení istého objemu prenosovú rýchlosť do konca zúčt. obdobia, obmedzíš zároveň aj množstvo dát, ktoré by bez obmedzenia prenosovej rýchlosti mohol zákazník "skonzumovať").

Namiesto toho "e)" by bolo lepšie zverejniť informáciu o objeme 2000 MB a znížení rýchlosti priamo do tabuľky, do ktorej by sa takáto informácia v pohode zmestila :-)

Celá diskusia 11 príspevkov