Testujeme Samsung Jet (S8000)

• 147 príspevkov
  • borizz 21.06.2009 - 15:20

Este pred vikendom sa mi dostal do ruk tento zazrak. Ak vas nieco konkretne zaujima, tak sa kludne pytajte :)

Po troch dnoch musim konstatovat, ze som sa asi zalubil ;) displej je bohovsky, proste to treba vidiet. Kombinacia WVGA a AMOLED sa nevidi kazdy den.

Rychlost je vdaka procesoru velmi dobra. Prakticky sa nemeni ani pri spusteni viacerych aplikacii. Inak vyborne je spracovany Task Manager, ktory zobrazuje nieco ako screenshoty beziacich aplikacii.

Zaujimava je aj kocka a ovladanie pohybom. Inak spokojny som zatial aj s vydrzou. Na to, ze sa s mobilom stale hram a pozeram filmy, surfujem a pocuvam hudbu, tak pod jeden den nejde. Samozrejme 3G stale zapnute.

No a stve ma samozrejme leskly povrch. Ocividne ma po Nokii prestali mat radi aj v Samsungu :lol:

Zakladne info: http://www.fony.sk/index.php?podstranka=recenzie&cislo_kategorie=10…

• tecka11.09.2009 - 21:42 Trvalý odkaz

dik za rychlu reakciu...
    to je treba stale prepinat?
    hladal som tam nieco take, ale nenasiel som to, pozriem este raz

ked som sa chcel pripokit na wignety... tiez sa to pripajalo cez mobil...

cross12.09.2009 - 12:29 Trvalý odkaz

Potvrdenie o zaslani sms, ktore treba zaskrtnut, kedze som poslal sms a mi neprisla sprava o doruceni sms

borizz12.09.2009 - 14:49 Trvalý odkaz

potvrdenky funguju normalne. najdes ich v nastaveniach sprav ;)

shortis13.09.2009 - 00:34 Trvalý odkaz

pred par dnami som si zakupil novy jet, musim ho len pochvalit. krasny, nednoduchy, inteligentny.... len musim sa vela veci este na nom naucit, kedze na predchadzajucom mobile som sa nenaucil ho vyuzivat na 100% tak teraz mam trosku problemy s nahravanim a pouzianim niektorych aplikacii.... bla bla blaaaaa.

1/ chcel by som sa opytat je potrebne instalovat operu mini? cital som niekde ze je to velmi dobry prehladavac...
    2/ na niektorych strankach mi vypisuje ze :"ak sa chcem prihlasit do systemu musis si aktivovat cookies." v nastaveniach>moznosti suborov cookies> som zaskrtol prijat vsetko a aj tak mi to blbne ako hovado.
    3/ kde sa daju stiahnut zaujimave aplikacie ako je icq, skype alebo nejake hry?
    dakujem za odpoved ;)

Sekt0r15.09.2009 - 03:21 Trvalý odkaz

nastavim si orange word a nejdu mi prehrat videa z youtube a ani z mobilnej verzie kde je chyba ? , ma niekto nastaveny orange word a mohol by napisat ako to ma nastavene ? a taktiez mi nejde nacitat emaili ked dam pripojit cez wifi takm ito ide ale ked si nastavim OW tak mi ich nechce stiahnut

cross15.09.2009 - 08:34 Trvalý odkaz

neviie niekto ako sa da vypnut dobijanie mobilu pri napojeni cez kabel na PC???? ak sa to vobec da....

Sekt0r15.09.2009 - 15:45 Trvalý odkaz

fakt prosim vie niekto nastavit ten youtube , kukal som fora a ze pomoze prestavit APN ako internet . no fanj ale kde to APN najdem ? ked si otvorim nastavenie Orange world ( ako mi to nastavila sms-ka ) tak to mam asi takto nastavene :

NASTAVIT NAZOV : Orange World
    TYP PRENOSU : UMTS
    PRISTUPOVE MENO : orangewap
    TYP OVEROVANIA : ziadny
    PROTOKOL : WAP
    DOMOVSKA URL : http:/wap.orange.sk
    ADRESA BRANY :213.151.208.156
    ZABEZPECENE PRIPOJENIE : Vypnut
    PRODLEVA (s) : 300

ked dam prehravac medii -nastavenie VOD -tak zvolim ORANGE WORLD ( s presne tim istim nastavenim ako pri internetovom prehliadaci )

S tymto nastavenim mi idu otvorit stranky , ale nejde mi prehrat youtube video a ani prijimat emaili ( zoznam.sk) a ked si nastavim internet cez wifi tak mi emaili stahovat ide

ZraLOCK15.09.2009 - 16:31 Trvalý odkaz

skus takto:

NASTAVIT NAZOV : Orange internet
    TYP PRENOSU : UMTS
    PRISTUPOVE MENO : internet
    TYP OVEROVANIA : ziadny
    PROTOKOL :
    DOMOVSKA URL :
    ADRESA BRANY :
    ZABEZPECENE PRIPOJENIE : Vypnut
    PRODLEVA (s) : 300

borizz15.09.2009 - 19:14 Trvalý odkaz

Ano vsetko to ide z toho predplateneho balika ;)

Sekt0r15.09.2009 - 19:33 Trvalý odkaz

OK tak dik , inac fakt nechapem preco to potom ORANGE nenastavuje takto a posiela sproste sms nastavovanie ktore aj tak poriadne nejde

ZraLOCK15.09.2009 - 20:21 Trvalý odkaz

no miesto pristupu orange world je na pripajanie sa ku stranke orange a vseobecne na wap stranky.
    ak chces ist na internet, alebo pouzivat icq klient, alebo mail pripajas sa cez orange internet. nastavenia by mali byt dostupne na orange.sk aj na stranke samsungu, ale ako vidis nie je to tazke nastavit

Sekt0r15.09.2009 - 22:37 Trvalý odkaz

No vsak prave nastavenie bolo velmi lahke ale skusal som uz tolko variacii , ale len ta tvoja funguje , ale tak nikde to neni tak poriadne povedane takto to nastavte a basta . este raz DIK

x-roman15.09.2009 - 23:33 Trvalý odkaz

Ahojte. Chcem sa opytat, ci sa daju na tomto fone nastavit zvuky pre prichadzajuce sms?! Mam ho z Orange a volajako na to nemozem prist!! Proste blondak... :)

Sekt0r15.09.2009 - 23:49 Trvalý odkaz

NASTAVENIA - PROFILY - UPRAVIT DANI PROFIL - a v pravo hore si zmenis HOVORI na SPRAVY

x-roman16.09.2009 - 00:38 Trvalý odkaz

Hm..myslel som si ze to bude dost jednoduche! Dakujem! A este jedna otazka! Mam v aute handsfree sadu Blue and Me.Zapnem si vo fone bluetooth ale pri kazdom nastupeni do auta alebo vypnuti a zapnuti motora musim vzdy potvrdit pripojenie zvukov do auta a este navyse aj nejake seriove pripojenie! Neviete ci sa to neda nastavit automaticky? Predchadzauci moj fon LG KU 990i sa po zapnuti bluetooth pripojil po nastartovani auta automaticky!! Je to skor otazka fonu, nie auta! Dost ma to znervoznuje a kym to vsetko potvrdim, vystupujem z auta...a to cestujem do roboty cca 25 min!! :((

Sekt0r16.09.2009 - 01:02 Trvalý odkaz

s tim handsfree to ti asi nepomozem , sa s tim musis sam pohrat ,a ale urcite to pojde

borizz16.09.2009 - 01:40 Trvalý odkaz

x-roman nemam sice ako vyskusat ten system, ale v telefone v nastaveniach Bluetooth si skus kliknut na sparovane zariadenie (takze tvoje auto) a daj Povolit zariadenie. Tym padom umoznis sparovanemu zariadeniu pripajat sa k telefonu bez potreby potvrdzovania. Mozno to pomoze ;)

x-roman17.09.2009 - 01:03 Trvalý odkaz

O.K. pani, dakujem za snahu o pomoc...zajtra to este raz vyskusam s tym sparovani a dam vam vediet ako to skoncilo...

Tigerz2327.09.2009 - 10:15 Trvalý odkaz

Takze stal som sa aj ja stastnym majitelom JETu.... Moje prve postrehy boli velmi kladne. Zaujala ma velkost displeya a taktiez jeho kvalita. Rychlost je tiez super. Pred tym som mal telefony...N70, N80, SE K750i, SE C702 takze som nemal ziadnu skusenost so Samsungom. Bol to dost velky risk, ale oplatil sa na tento dotykovy telefon som si zvykol cca za 3 hodiny. Jedine co ma mrzi je, ze vyrobca nedal aktivny kryt na fotoaparat a to puzdro na tel mohlo mat aspon priesvitnu foliu spredu... No, ale nic neni dokonale :)

Otazky:
    Ked dam kopirovat nejaky divx film do telefonu(Klasika COPY-PASTE) tak mi win napiiise ci chcem len skopirovat alebo SKONVERTOVAT aby to telefon prehral... samozrejme dam skonvertovat, ale neni som spokijny s finalnou upravou. Neda sa to niekde nastavit ? Nechcem pouzivat externy program na konvertovanie :)

Chcem kupit kabel na prepojenie JETu s TV, myslim prehravanie fimov s tel... Len nikde som taky nenasiel... Neviete o niecom ?

borizz27.09.2009 - 12:59 Trvalý odkaz

s filmami je riesenie jednoduche ;) nedavaj konvertovat, Jet zvlada prehravanie filmov bez nutnosti konverzie, takze pri kopirovani daj len skopirovat a s kvalitou budes isto spokojny ;)

kabel som skusal klasicky od Nokie. na prehravanie cez TV je to kompatibilne, ale nic ine okrem filmov a videa cez neho nepustis..

Tigerz2327.09.2009 - 13:02 Trvalý odkaz

No praveze ak je film vo vecsom rozliseni nad 720x480 tak neprehra...napise nepodporovane rozlisenie :) ....

Cez ten kabel ti nejdu ani prezerat obrazky? Staci teda hocijaky kabel microUSB na TV ?

borizz27.09.2009 - 13:08 Trvalý odkaz

no to je jasne, ale nad 720 x 480 snad ani jeden divx nemam. vacsinou mam filmy so sirkou okolo 640 bodov, zopar ich je 700-720 bodov. ty mas prosim ta ake rozlisenia?? ;)

no a Nokia TV kabel je s 3,5 mm konektorom ;)

and_rey30.09.2009 - 21:55 Trvalý odkaz

Cavte. Rozchodil uz niekto na Jet-e nejaku Java GPS aplikaciu? Nieco ako VlkGPS, trekbuddy.... Nejak sa mi to nedari :(

minson16.10.2009 - 03:52 Trvalý odkaz

Toto mi nerobte. Ja tu citam tieto skusenosti, aby som nasiel len odpovede a som trochu zmateny. Ak by som si tento telefon kupil, tak akciovy v Orange. To znamena, ze:

1 - by mi vobec nefungovalo offline GPS. Teda ze v zahranici by to bolo prakticky nepouzitelne? Ako je to so stiahnutim map inych (menej tradicnych) krajin (napr. Kazachstan, JAR atd)?
    2 - su nejake problemy pri pripojeni cez wi-fi a flashovym obsahom?
    3 - nedaju sa stahovat widgety a telefon je pomalsi kvoli Orange brandingu?

Z vas co telefon pouzivate, prosim:
    4 - ako je to s pisanim? Mam relativne velke prsty, pouzival som Samsung Tocco a aj tam sa mi niekedy podaril preklep
    5 - ako dlho vydrzi baterka pri internete ci GPS?
    6 - je naozaj taky rychly ako sa hovori?
    7 - ma nieco sikovne na gmail, google calendar a podobne google veci?
    8 - na Facebook je aplikacia alebo je pristup len cez net?

Totiz, hlavny dovod preco sa zaujimam o tento telefon je, ze ma GPS a wi-fi a v porovnani s iPhonom je podstatne lacnejsi (mozem brat akciovy a tam mi to vyjde okolo 139 eur tusim). A GPS a wi-fi budem vyuzivat najma v zahranici, takze preto je pre mna dolezite off-line GPS, wi-fi a rychlost odozvy telefonu. A samozrejme preferujem telefon s velkym touch screenom :)

Myslite ze by som ho mal zobrat alebo mam radsej investovat viac a kupit iPhone ci HTC Hero? Ci nieco ine? Najviac mobil pouzivam na telefonovanie, SMSky a internet. Extra vela aplikacii nepotrebujem. Vstavany mailovy klient som nepouzil snad nikdy. Skor by pre mna bolo dolezite ako pracuje s Google vecami (mail, calendar, tasks, picasa, bookmarks, documents) a ci to vobec vie.

Dakuejm velmi velmi moc za odpovede :)

EDIT: Este doplnim, ze keby mal moj Tocco GPS a wi-fi, nemenil by som telefon na 100%. Aj ked su dalsie veci co by mu chybali :P

Peter Makai16.10.2009 - 12:15 Trvalý odkaz

Kup si nieco s otvorenym OS a nevymyslaj s Jetom. Donho dostanes offline navigaciu len velmi tazko a aj tak si budes musiet zaplatit za licenciu... Ak casto pouzivas google veci, odporucam HTC Hero + dokupit si Sygic navigaciu.

mr.key03.11.2009 - 15:12 Trvalý odkaz

No po nejakej dlhej dobe zas niecim prispejem.

V UK sa da kupit oficialne odomknuty Samsung Jet za 199.95 GBP /nemam rad viazanost ani ziadne akcie/ v Carphone Warehouse, plus treba kupit kredit v hodnote 10GBP pre Orange alebo O2 - Konkretne odomna chceli kupu kreditu 20GBP /zdieraci/ zrejme je to zavisle od konkretnej predajne.

Inak telefon zrejme nebezi stale na frekvencii 800MHz pouziva sa dynamicky mod nieco podobne ako pri Notebookoch ale da sa to pomerne jednoducho zmenit pristupom do servis-admin modu.

Tip na rychly a lacny Stylus /ak Vam vadia odtlacky na displeji/ pouzite vatove tycinky na cistenie usi :D funguje to lepsie ako prsty

Co sa tyka navigacie a Route 66 pokial sa neda zapnut v menu navigacia mozno netreba flashovat iny FW nejaky manici to na fore spravili cez kody tiez zrejme servisny mod. Na CD som Route 66 nenasiel tak som musel stiahnut. Ale nie je to klasicky Route 66 aky sa pouziva vseobecne na PC /Alebo novy Route uz je len takyto? Viac menej ako online sluzba a pridavas veci len tie ktore potrebujes/ je to vlastne len synchronizacny SW ktory vie stahovat mapy kt. su zadamo stiahnutelne /spoplatnuju sa dalsie funkcie ako navigacia, rozne spravy o stave premavky brozurky a tak. Treba mat vsak pripojeny telefon a zaregistrovany a vytvorene konto. /Vsetko zadara a rychlo/

Lenka Ivančíková03.11.2009 - 15:29 Trvalý odkaz

A coze tak az po dvoch rokoch?:shock: Ale fajn,ze si sem vobec zavital...
    Za tu cenu v UK by som ho brala do rodiny hned.Takze rozbehat na nom navigaciu by nemal byt az taky problem ani u nas.

Ladygaga.sk05.11.2009 - 00:41 Trvalý odkaz

Ahojte, telefon mam vyse tyzdna a spokojnost az na jeden nedostatok - po pripojeni k bluetooth radiu v aute sa mobil zvykne po cca 10 minutach odpojit, aby sa znovu pripojil. Toto sa stava velmi casto, navyse sa intervaly skracuju. Radio sa samozrejme stlmi a zvukovy signal ktorym je pripojenie a odpojenie sprevadzane je velmi neprijemny. Vedel by niekto poradit / pomoct ? Vopred dakujem

P.S. na radio sme pripojili SE Z770i a neodpojil sa ani raz za vyse 2 hodiny.

Richard Hombauer05.11.2009 - 02:24 Trvalý odkaz

takyto problem som mal s Nokiou N95 aj neskor s E71 s nejakym Bluetooth handsfree v aute. a nikdy som neprisiel na pricinu. snad niekto pomoze.

pavucek13.11.2009 - 23:44 Trvalý odkaz

Prosim Vas mam tento telefon z Orange a potrebujem poradit ako sa da nastavit rychla volba na niektore cisla zo zoznamu. Ked si navolim klavesnicu a podrzim nejake cislo, tak mi vypise, ze nie je priradeny ziadny kontakt ale neviem nikde najst moznost priradit nejaky kontakt na pozadovane cislo..... Dakujem....

rroossii14.11.2009 - 12:06 Trvalý odkaz

Mam odvcera Jet z orangu. Chcem sa opytat, viem ze uz sa nato niekto pytal, ale tak chcel by som suhrnnu odpoved

1 - da sa prezerat cez wifi youtube videa? Da sa pripadne prezerat cez orange world?

2 - ako je to s facebookom, existuje nejaka aplikacia na neho, alebo sa da len cez net, co je dost nemotorne...

3 - ako je to s widgetmi na orange jete? mne sa podarilo nainstalovat akurat digitalne hodiny a popripade ako je to s widgetmi na klasickom jete(mozno dam preflashnut, aj ked velmi sa do toho nechcem pustat)

4 - navigacia na orange jete sa uz nejak vyriesila, ci nie je to mozne stale spustit?

Worker14.11.2009 - 14:19 Trvalý odkaz

ja sa rozhodujem medzi tymto a w995, mohli by ste mi nejako pomoct? :)

Worker14.11.2009 - 19:26 Trvalý odkaz

nakoniec som zistil, ze dotykovy display by som prezil :D

rroossii14.11.2009 - 23:02 Trvalý odkaz

Dosiahol som ciastocny uspech, vsetkym sportovcom odporucam aplikaciu sportypal, stiahnete ju na sportypal.com Pri downloade si vyberte Nokiu, ja som si vybral N82 a funguje mi to:D ...

ExTremKa15.11.2009 - 00:21 Trvalý odkaz

mohol by mi niekto vysvetlit, ze v com je dotykove ovladanie lepsie od klasickych "tlacitok"? Za toto by som bola velmi vdacna...

rroossii15.11.2009 - 00:24 Trvalý odkaz

Podla mna tazko hodnotit ci je lepsie dotykove alebo tlacitkove ovladanie. Dotykove je to proste ine, take zivsie, ci je to naozaj rychlejsie, to by som s istotou netvrdil....

titanus15.11.2009 - 14:37 Trvalý odkaz

no pri mojom predchadajucom mobile mi 2tlacitka praskli - vyhoda pre dotykovy
    kto pracuje "v terene" tak poskrabat si displej na dotykovom je viac ako zle - vyhoda pre tlacitka
    pre majitelky dlhsich nechtov asi viac tlacitka - videl som co tie nechty spravili s ochranou foliou :)

je to subjektivne a hlavne dotykace su "IN" to je cele...

Glorfindel15.11.2009 - 18:33 Trvalý odkaz

Zdravim,

Samsung Jet som si kupil pred dvoma dnami v Orange. Nahral som si tam viacere multimedialne subory, predovsetkym vsak fotky. Pri ich prezerani vsak dochadza k neustalemu restartu, pricom telefon sa restartuje bez potreby Pinu do zakladneho menu. Jeden restart za den by som mozno zniesol, ale nie 30 restartov za hodinu. Vzdy prijde po inej dobe. Niekedy uz pri prezerani fotiek, inokedy az ked nejaku zvolim. Mate niekto problem s takymito castymi restartami? Nato ako som sa na ten telefon tesil mam teraz dost zmiesane pocity. Volal som kamosovi co ma presne tento isty typ telefonu, ale jemu sa to zatial nestalo ani raz a to ho ma dva mesiace.

Dik za akukolvek info.

titanus15.11.2009 - 18:44 Trvalý odkaz

tomu sa povie zly kus... smola...mas dve moznosti:
    1. reklamacia v orange - sa s nim na 30dni rozluc
    2. nahrat si novy FW - ja som si ho tam dal lebo ten z Orange je povedzme tak slusne - nedostacujuci - a mas to spravene do 10minut sam... par ludi ma strach so zarukou ale to som vysveltoval inde, ze s tym problem nie je...sto ludi sto chuti...

rroossii17.11.2009 - 00:56 Trvalý odkaz

Kolko vam vydrzi baterka na jete? Mne to vychadza na 12 hodin nepretrzitej prevadzky, tz. vkuse zapnute wifi, prehravania hudby, GPS, hranie hier, internet a pod...ale ked hovorim ze je stale v cinnosti tak je fakt stale v cinnosti:)

netcool21.11.2009 - 23:32 Trvalý odkaz

zdravim vsetkych... akurat som sa stal stastnym majitelom jetu a hned mam issue :) neviete mi niekto poradit ci je mozne hravat cez vlasny prehliadac jetu web hry pretoze par ich mam z nudy v praci rozohranych a rad by som si do nich tukol aj pomimo :)... nakolko po nacitani stranok sa mi mapa sveta neotvori konkretne sa jedna o the-west... bol by som rad ak by niekto vedel reagovat na moj prispevok.. dik

rroossii23.11.2009 - 21:12 Trvalý odkaz

Mam problem s jackom, neviete je to aj u vas tak, ked je vklude telefon tak mi ide zvuk normalne ale ked beham napr. alebo chodim, tak mi trha zvuk, sluchadlami to nie je...ked pokrutim s jackom, tak vtedy to robi, asi dobre nedolieha....takze pojde na reklamaciu tak to vyzera...

Filco24.11.2009 - 16:13 Trvalý odkaz

Zdravim, prave sa rozhodujem ci zobrat alebo nie JET (mam celkom dobru ponuku). Stale mi vsak nieje jasne, ako to je s hrami a aplikaciami, konretne, ci je obmedzeny na nejaky pocet (cital som, ze vraj vsetky dokopy tam moze byt asi len 20 softov) co sa mi zda velmi malo :(( A este jedna otazocka, ako to je s tym prehliadacom webu? O 2 prispevky hore vidim, ze majitel ma problem sa dostat na urcitu stranku, co sa mi velmi nepaci. Dakujem za vysvetlenie