Telekom: záujem o Samsung Galaxy S8 a S8+ je vyšší než u predchodcu

Telekom ukončil trojtýždňovú fázu predpredaja nových vlajkových lodí Samsungu a včera, t.j. osem dní pred oficiálnym štartom predaja, boli doručené prvým zákazníkom. Záujem prekvapil. Operátor už zverejnil ceny k paušálom Happy.

Pred tromi týždňami odštartovali mobilní operátori predpredaj noviniek radu Galaxy S8. Telekom ponúkal tri varianty: Samsung Galaxy S8 vo farbách Midnight Black a Orchid Grey a Samsung Galaxy S8+ len vo farbe Midnight Black.

Zákazníci prejavili celkovo viac než 2,5-násobne vyšší záujem o novinky Galaxy S8 a S8+ oproti predobjednávkam S7 a S7 edge. Pritom oba modely minulej generácie zaznamenali v Telekome silný štart a celých 13 mesiacov sa držali na výborných miestach predaja. Pri dvojici noviniek S8 a S8+ bol záujem v pomere 3:2 – takmer 60 % zákazníkov malo záujem o menší model v jednej z dvoch farieb (Midnight Black / Orchid Grey) a 40 % o väčší model Galaxy S8+.

Novinky sa od seba líšia veľkosťou uhlopriečky (5,8'' vs. 6,2'') a kapacitou batérie (3000 mAh vs. 3500 mAh). Zvyšná výbava je rovnaká. Medzi hlavné špecifikácie patrí QHD displej s pomerom strán 18,5:9, osemjadrový procesor Exynos 9, 4 GB RAM, 64 GB úložisko, 8 Mpix predná kamera s automatickým zaostrovaním a 12 Mpix zadný fotoaparát s optickou stabilizáciou. O kvalite snímok a videí sa môžete presvedčiť v článku Takto fotí Samsung Galaxy S8 + videá z mobilu.

Čítačka odtlačkov sa presťahovala na zadnú stenu vedľa objektívu fotoaparátu, čo nie je šťastné riešenie. Na odomknutie telefónu ale môžete využiť aj odblokovanie gestom či skenerom oka, ktorý pracuje spoľahlivo a rýchlo. Používať môžete aj všetky kombinácie naraz. Nechýba vodeodolnosť ani slot na pamäťové karty.

V ľavej bočnej stene pribudlo hardvérové tlačidlo pre spustenie asistenta Bixby, ktoré sa podľa posledných informácií zrejme nebude dať použiť na nič iné. Všetky podrobnosti o hardvérovej výbave a nových funkciách sa dozviete v článku Základné info: Samsung Galaxy S8. Kompletnú podrobnú recenziu už pre vás pripravujeme.

Videorecenzia

Ceny pre Samsung Galaxy S8 sú nasledovné:

- 11 € mesačne k Happy Profi (+199 € kúpna cena)

- 14 € mesačne k Happy XXL (+199 € kúpna cena)

- 17 € mesačne k Happy XL (+199 € kúpna cena)

- 17 € mesačne k Happy L, XL volania a XL dáta (+299 € kúpna cena)

- 17 € mesačne k Happy M (+349 € kúpna cena)

Pre Samsung Galaxy S8+ platia tieto ceny:

- 15 € mesačne k Happy Profi (+199 € kúpna cena)

- 18 € mesačne k Happy XXL (+199 € kúpna cena)

- 21 € mesačne k Happy XL (+199 € kúpna cena)

- 21 € mesačne k Happy L, XL volania a XL dáta (+299 € kúpna cena)

- 21 € mesačne k Happy M (+349 €kúpna cena)

S Magenta 1 môžete získať obidva modely výhodnejšie s o sto eur nižšou kúpnou cenou.

Plná cena Galaxy S8 je 799 eur, za väčší model Galaxy S8+ zaplatíte v hotovosti 899 eur. Oficiálny štart predaj začína 28. apríla.

Chcete si vyskúšať obidve novinky naživo? Od nedeľe 23. apríla začne svoju cestu po ôsmich slovenských mestách kolega Richard. Stačí sa prihlásiť e-mailom a možno ož o pár dní sa s Rišom porozprávate nielen o Samsungoch, ale aj všetkom možnom a nemožnom.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

René Rábek 22.04.2017 - 21:49

s tou MAGENTA 1 je to myslene ako?

Celá diskusia 1 príspevok