Telekom: poistenie mobilných zariadení od 0,99 €

V spolupráci s poisťovňou Generali uvádza Telekom službu poistenia mobilov, tabletov i modemov. Zákazníci ju budú môcť využiť pri kúpe nového zariadenia k mesačnému programu a cena sa bude odvíjať od ceny hardvéru.

Zákazníci s lacnejším prístrojom do 100 € môžu využívať službu za 0,99 € mesačne. Pre zákazníkov so strednými triedami prístrojov od 101 do 250 € bude k dispozícii za 1,49 € a pre modely od 251 € stojí služba 2,49 € mesačne.

Služba sa vzťahuje na používanie mobilu, tabletu alebo modemu po celom svete. Poistenie platí v prípade poškodenia, zničenia i na nasledujúce prípady:

- náraz, pád poistenej veci

- chyba konštrukcie, vada materiálu alebo výrobná vada poistenej veci

- neodborné zaobchádzanie či nesprávna obsluha, nešikovnosť

- úmyselné poškodenie či zničenie treťou osobou

- skrat alebo iné pôsobenie elektrického prúdu ako prepätie či koróna

- priamym úderom blesku, nárazom alebo zrútením lietadla, jeho časti alebo jeho nákladu

- požiar, likvidácia požiaru, výbuch

- voda vytekajúca z vodovodných zariadení

- záplava, povodeň, víchrica, krupobitie – živelné riziká

Poistenie sa nevzťahuje na stratu alebo krádež mobilu, tabletu či modemu.

Pozn. redakcie: Podobnú službu ponúka v spolupráci s Poisťovňou Cardif aj konkurenčný Orange v dvoch cenových hladinách. Klasik za 2 € mesačne pre zariadenia s hodnotou do 222 € a Preminum pre telefóny s cenovkou do 666 €. Narozdiel od Telekomu, platí poistenie v Orangeu aj proti krádeži a strate a počet krytých poistných udalostí je neobmedzený.

O2 ponúkalo od mája 2011 poistenie proti krádeži v trvaní jedného roka bezplatne automaticky pri kúpe telefónu. Stačilo sa pri kúpe identifikovať a súhlasiť so spracovaním osobných údajov v O2 na účely poistenia. Pred vyše polrokom túto službu zrušilo.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

petris 29.05.2013 - 15:04

kazdy sa musi rozhodnut ci je ochotny priplatit si za poistenie. najma ak sa to nevztahuje na kradez je to podla mna nezaujimave. naco vyhadzovat peniaze z okna? argumenty typu co ak mi spadne a rozbije sa neberiem.

sysell29.05.2013 - 15:43 Trvalý odkaz

Neozumiem tomu, naco to poistuju, ved si ho moze kazdy poskodit schvalne a ziadat poistne. Alebo je vyplatena suma mala ze sa to neoplaca?

Nightmare29.05.2013 - 15:45 Trvalý odkaz

Veru...toto mi pride ako zbytočnosť aj obdivujem tyc čo si to daju

Profile picture for user palincak@gmail.com

Pali29.05.2013 - 23:42 Trvalý odkaz

Na palenku ludom neni luto dat...na cigarety detto lebo je iste, ze to prejde pecenou alebo plucami, ale ked im spadne telefon na zem alebo ho utopia a za 2,5€ MESACNE im ho niekto opravi alebo da novy je pre nich nezaujimave...ludia vy aj citate niekedy co pisete??? Sa mi niekedy aj rozum zastavuje, ked citam niektore vase vyroky...vy by ste chceli aby vam este niekto platil, aby ste volali v tej ktorej sieti a vyuzivali ich sluzby...

petris30.05.2013 - 10:51 Trvalý odkaz

no ty si tomu teda nasadil korunu. alebo euro?

podla mna ospravedlnovat nezmyselnu poistku tym ze zopar slabochov pije a fajci je fakt uzasne. to si musel asi dlho vymyslat. alebo to mas od prirodzenia taky dar ktory pokojne mozeme nazvat aj "siesty zmysel"? alebo ti toto nebodaj niekto nakukal ako argumentaciu preco poistka ano a ty si si to len osvojil?

Celá diskusia 21 príspevkov