Prostredie Samsung One UI 4.0 na videu. Príde aj na notebooky

Spoločnosť na nedávnej Samsung Developer Conference ukázal novinky používateľskej nadstavby One UI 4.0. Beta testovanie už dlhší čas prebieha, na prvé smartfóny by mohla prísť do konca tohto roka.

Medzi prvé modely smartfónov, ktoré dostanú oficiálnu verziu One UI 4.0, bude zrejme séria Galaxy S21, ktorá je zaradená do programu pre beta testerov. Postupne v priebehu budúceho roka prídu na rad aj ďalšie modely smartfónov a tabletov. 

Samsung na svojom YouTube účte zverejnil niekoľko videí, ktoré predstavujú dôležité novinky a vylepšeia systému. Používateľská nadstavba One UI 4 je založená na operačnom systéme Android 12 a okrem iného prináša široké možnosti prispôsobenia vzhľadu, aktualizované miniaplikácie, nové emoji aj veľký dôraz sa kladie na ochranu osobných údajov a súkromia. 

Indikátory upozorňujú na používanie kamery a mikrofónu v aplikácii, aby ste tak mohli okamžite deaktivovať povolenia, ak im nechcete udeliť prístup. Môžete si tiež skontrolovať aktuálne využitie údajov svojich povolení v aplikáciách za posledných sedem dní, nielen za posledných 24 hodín.

Notebooky s Windows od Samsungu takisto dostanú nové prostredie, ktoré výrobca vo videu označuje názvom One UI Book 4. 

Zdroj: YouTube.com/Samsung

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu