O2 sa s Orangeom na zdieľaní siete nedohodlo

  • huje® 06.05.2015 - 14:27

    "Do konca roka musí O2 pokryť LTE sieťou 25 % populácie a sústredí všetky kroky na to, aby sa cieľ podarilo splniť."

    ó, aký ústup z predchádzajúcich optimistických prehlásení...

    Veď pred časom (25.9.2014) hovorili o 50% do konca roku 2015. Alebo to všetko sú len plané reči?

    "„Chceme našim zákazníkom poskytnúť ešte väčší komfort pri využívaní dátových služieb. Vzhľadom na skúsenosti z európskych trhov, ako aj pripravenosť zariadení pre využívanie najmodernejšej siete, sa chceme zamerať na rozumné investovanie. Momentálne je na trhu asi 4,6% zákazníkov so zariadením schopným pracovať v 4G sieti. V tomto roku začneme Bratislavou a Košicami, v budúcom roku chceme pokryť 4G sieťou 50% populácie Slovenska. "

    http://goo.gl/vag2sh

    A to ešte nepokryli sieťou 3G ani všetky tie lokality, ktoré si predsavzali v rovnakej tlačovej správe.

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease06.05.2015 - 15:21 Trvalý odkaz

    Pol roka stratili vyjednávaním, že sa "nabúrajú" do 4G siete Orange. nevyšlo to. nič nebudovali. majú pár ulíc v BA a KE.
    takže preto ten ústup z 50 na 25% do konca 2015.

    Rastislav.j06.05.2015 - 15:24 Trvalý odkaz

    huje®
    Možno ani nie. Tú povinnosť 25 % pokrytia majú na 800 MHz sieti, ktorá je vhodná na použitie aj mimo miest. Operátor však potrebuje pokryť aj mestá a je len na O2, že kde to pokryje oboma a kde len jednou z nich (takže stále to môže byť v súčte tých 50%).

    galaxi06.05.2015 - 17:19 Trvalý odkaz

    dalsia kacica v podani grganov z O². Keby racsej viac konali ako dristali, su v dristoch lepsi ako Swan

    huje®06.05.2015 - 18:33 Trvalý odkaz

    Čítanie s porozumením nie je žiadna veľká veda:

    Tretí mobilný operátor na slovenskom trhu chce do decembra 2016 pokryť 60 percent populácie.

    BRATISLAVA. Do konca roka mobilný operátor O2 pokryje sieťou 4G všetky krajské mestá a päť najväčších okresných miest. Bude to znamenať vyše 25-percentné pokrytie populácie Slovenska.

    O2 plánuje pokryť 4G sieťou 60 percent populácie do decembra 2016 a 90 percent populácie do roku 2019. Súbežne s budovaním 4G do konca tohto roka O2 posilní a rozšíri 2G sieť vo viac ako 131 lokalitách. V lete chce spustiť LTE roaming v Česku a následne postupne v celej Európskej únii.

    Uviedli to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia spoločnosti O2 Slovakia.

    No nič, dodržiavanie vlastných vytýčených termínov u nich hapruje celé roky, preto treba byť opatrný a brať to s rezervou.

    Milenec07.05.2015 - 00:35 Trvalý odkaz

    Ano. Ja si myslím, že každý (jedinec, firma, apod.) by mal v prvom rade poriadne zamakať, vybudovať, postaviť, pracovať na sebe, atď. - a až potom robiť spolky, dohody, ...

    A inak - neviem či sa mi to len zdá - ale pán Hujer sa obrátil? Ak je to tak, urobil dobre, pretože O2 musí na sebe hlavne poriadne pracovať.

    Rastislav.j07.05.2015 - 00:36 Trvalý odkaz

    „Čítanie s porozumením nie je žiadna veľká veda:“ myslíš niečo také, ako spočítať čas doplnenia článku s časom od pridania príspevku a porovnať s aktuálnym?

    huje®07.05.2015 - 00:51 Trvalý odkaz

    k tebe Rastislav.j len krátko: nestačí milý Rasťo prečítať článoček na dsl a vychádzať z tam uvedených faktov o povinnosti pokryť % populácie v pásme 800 MHz.

    Milenec: niektoré veci som videl a treba zdôrazniť, že aj teraz stále vidím inak, ako tí, čo čakajú, že najschodnejšia cesta je byť najlacnejší na trhu, mať najnižšiu cenu za minútu volaní, prípadne že dostanú všetko zadarmo. Nehanbím sa za to.

    Áno, je naozaj najvyšší čas, aby páni a dámy v O2 začali pracovať a nielen uskutočňovať tlačovky, plánovať termíny, budúce možné percentá pokrytia...

    Konkurencia im totiž aj naďalej uniká míľovými krokmi. LTE ešte chvíľu nebude na Slovensku (všeobecne, bez ohľadu na operátora) Nr. 1, ale oni žiaľ zaostávajú najmä v 3G, čo sa nezmenilo ani zmenou vlastníka. Spánok zahájený v minulom roku, kvôli nejakým rokovaniam o "nabúraní sa do siete Orange" (ako to vtipne pomenoval mental), a ktoré sa nakoniec nezrealizovalo, celú situáciu ešte zhoršil. Bonitnejšia klientela aj preto, že zaostávajú končí pravdepodobne u iných poskytovateľov...

    Stratégia nevídaná. Rozčarovanie na mieste.

    Realita a ich plány zvyčajne nie sú jedno a to isté. Veď stačí spomenúť vopred ohlasovaný a nedodržaný komerčný štart 3G siete...

    Teraz tak isto nepokryli všetky plánované a vopred ohlasované lokality signálom 3G.

    Doteraz nie je kompatibilita niektorých modelov Samsung a LG s ich LTE sieťou - podľa vyjadrení O2, ktoré dali pri spustení tej "demo LTE siete v BA a KE" mali byť už v priebehu januára všetky modely postupne schopné v LTE pracovať kompatibilné s ich sieťou.

    Takže aj toto dnešné izé beriem s poriadnou rezervou.

    Rastislav.j07.05.2015 - 21:01 Trvalý odkaz

    huje®
    "článoček na dsl" keby som sa vyjadroval z údajov nejakého iného spravodajského servera tak to tam bude spomenuté. Takže skús iný typ.

    "Stratégia nevídaná. Rozčarovanie na mieste." ale čoby, nevyhnutný predvídateľný stav